Και γιατί (να προτιμήσω) χειροποίητο;

Κάθε δημιουργία που είναι φτιαγμένη χειροποίητα έχει την υπέροχη αίσθηση της μοναδικότητας και της αυθεντικότητας. Έχει το πλεονέκτημα να είναι φτιαγμένη από άτομα που αγαπούν αυτό που κάνουν και το τελικό αποτέλεσμα της δημιουργίας μεταφέρει την αγάπη και την προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια, του ανθρώπου που το έφτιαξε.

Όταν κάποιος επιλέγει ένα χειροποίητο αντικείμενο,έχει την δυνατότητα να γνωρίσει το δημιουργό του,πράγμα πολύ σημαντικό. Μπορεί να επικοινωνήσει μαζί του γράφοντας ένα e-mail, μιλώντας στο τηλέφωνο ή ακόμα και εξασφαλίζοντας μια συνάντηση γνωριμίας. Είναι ένας διαφορετικός τρόπος να κάνει κανείς τις αγορές του, τρόπος ιδιαίτερος, που σε κάνει ν’ αγαπάς ακόμα πιο πολύ το προϊόν που αγόρασες.

Αγοράζοντας ένα προϊόν χειροποίητο είναι ένας τρόπος σημαντικός να συμβάλεις στη στήριξη της δημιουργικότητας, είναι ένας τρόπος για να επιβραβεύσεις το ταλέντο, την αφοσίωση, την υπευθυνότητα.

Προτιμώντας ένα χειροποίητο προϊόν είναι ένας τρόπος να υπενθυμίσεις και ν’ αποδείξεις στους άλλους και στα νέα παιδιά ότι στον κόσμο αυτό δεν υπάρχουν μόνο τα βιομηχανοποιημένα, απρόσωπα πράγματα που κατακλύζουν την αγορά κατά εκατομμύρια. Τους μαθαίνεις να αγαπούν και να εκτιμούν τη μοναδικότητα.

Κάθε χειροποίητο αντικείμενο σέρνει πίσω του μια ιστορία, την έμπνευση του δημιουργού, την επιλογή του υλικού, τη δυσκολία και τη χαρά της κατασκευής. Μια ιστορία που δίνει μια ανεκτίμητη αξία στο αντικείμενο και συνδέει με έναν παράξενο και μοναδικό τρόπο το δημιουργό του με τον άνθρωπο που τελικά το αποκτά!